Nyheter

Malmömoderaterna är ett parti för jobben, tryggheten och gemenskapen.

Malmö är inte min födelseort men sedan många år tillbaka är det mitt hem. Min resa hit var ganska kort. För många andra har resan varit lång och osannolik. Malmös mångfald har inneburit både möjligheter och svårigheter. Vi tänker aldrig blunda för samhällsproblemen. Samtidigt älskar vi Malmös stolthet, gemenskap och värme.

Arbetets ära byggde en gång Malmö. Ur svetslågorna från Kockumsvarvet tog Malmö form. I dag är Malmö en delad stad. Delningen är mellan de som får ta del av en hisnande utveckling och alla dem som står helt utanför.

Arbetslösheten är högst i Sverige. Här finns områden där fler går på bidrag än vad som går till jobbet. Ett starkt Malmö med en trygg och fungerande välfärd bygger på att människor går från bidrag till arbete.

Malmö är på många sätt en fantastisk stad men ingenstans i Sverige är samhällsproblemen lika allvarliga. Var fjärde elev lämnar grundskolan utan gymnasiebehörighet. Där skolan brister tränger sig utanförskapet in. Effekten av utanförskap är hopplöshet. Konsekvensen av hopplöshet blir allt för ofta kriminalitet.

För länge har politiker sett på och accepterat utvecklingen. Den tiden är förbi. Arbetarstaden behöver en politik som står på malmöbornas sida. En politik som ser potentialen i alla Malmös skolor. Vi vill bevisa att alla barn i Malmö kan lära sig läsa, räkna och skriva. Och visst tycker du som vi att alla ska få åldras tryggt och värdigt?

Malmömoderaterna är ett parti för jobben, tryggheten och gemenskapen. Vi söker ditt förtroende i valet på söndag.

Torbjörn Tegnhammar
Kandidat till Kommunstyrelsen ordförande

Är man sämst i landet på äldreomsorg ska man inte ha monopol

https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/malmos-aldre-vinner-pa-maktskifte/

Det finns ett egenvärde i att kunna välja och välja bort utförare i välfärden – även när man blivit gammal. Att Carina Nilsson (S) inte är alarmerad över att Malmö ligger på femte sämsta plats av 288 svenska kommuner vad gäller bemötande, förtroende och trygghet i hemtjänsten är illavarslande, skriver Torbjörn Tegnhammar (M) och Torsten Elofsson (KD) i KVP.

Det finns inget rimligt i att man ska kunna fortsätta driva hemtjänsten i ett kommunalt monopol när kvalitetsbristerna är så stora. Malmös modell har inte fungerat. Det är hög tid att börja se privata utförare som en del av välfärden – naturligtvis med lika hårda kvalitetskrav som vi vill se på den offentligt drivna omsorgen, skriver Torbjörn och Torsten.

Det är just av detta skäl en trött socialdemokrati behöver bytas ut på söndag.

https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/unna-s-i-malmo-ett-par-ar-i-opposition/

”Malmöborna har nu ett val att göra mellan en socialdemokrati som ignorerar problemen och inte har tillräckliga lösningar och en samlad allians som i opposition haft tid att arbeta fram en rad åtgärder för att göra ett fint Malmö till en ännu bättre stad.”

I tisdags skrev entreprenören Dan Olofsson i KVP om att han i valet 2018 stödjer MalmöAlliansen med moderatledaren Torbjörn Tegnhammar i spetsen. I dag är det dags för en slutreplik av Dan Olofsson mot Sebastian Merlöv från Socialdemokraterna.

”Som Malmöbo vill jag att de samhällsproblem vi har åtgärdas kraftfullt. Politiker brukar kombinera detta med att skylla de problem vi har på oppositionens tidigare regeringsperiod. Just i Malmös fall har socialdemokratin svårt för att skylla på oppositionen när det gäller problemen eftersom det var ett kvartsekel sedan de regerade.”

Rösten är lagd 

förmiddags röstade MalmöAlliansens Torbjörn, Roko, Niels och Torsten tillsammans på Stadshuset i ett för Alliansen och Malmö historiskt ögonblick. MalmöAlliansen är ett nytt lag för Malmö. Ett lag som byggts under fyra år av samtal och diskussioner. Samtal som mynnat ut i en gemensam budget för 2019, ett handlingsprogram för 2019 – 2022 och fem konkreta löften kring tryggheten, kunskapen, hållbarheten, äldreomsorgen och jobben till malmöborna.

Rösta för fler jobb - inte bidrag!

I dag går var tionde malmöbo på bidrag och arbetslösheten är högst i landet. Det finns områden i Malmö där var femte människa aldrig haft ett jobb att gå till. På arbetsplatsen rivs murar mellan människor och där skapas också välfärden. Bidragslinjen ska ersättas av arbetslinjen. Välfärden ska fungera. Och du ska få valuta för varje skattekrona.

 • Arbete ska alltid löna sig mer än bidrag. Bidragstak ska införas. Inkomstskatterna sänkas.
 • Kan man arbeta, ska man arbeta. Arbetslösa ska genomgå aktiviteter som leder till riktiga jobb.
 • Fusk och felaktigheter i bidragssystemen ska stoppas genom skärpta kontroller.
 • Inga bidrag till illegala migranter

Den 9:e september bestämmer du. Mer av samma. Eller en förhoppning om det bättre. Valet är ditt.

Ulf Kristersson hälsade på hos Flammans fritidsgård på Kroksbäck

https://www.sydsvenskan.se/2018-09-05/ulf-kristersson-vill-skynda-langsamt-med-att-bilda-en-ny

I går var partiledare Ulf Kristersson på besök i Skåne. För Malmös del var det fjärde besöket bara under valrörelsen. Engagemanget för Malmö är stort. I Malmö mötte Torbjörn Tegnhammar upp vid Flammans fritidsgård ute på Kroksbäck. En fritidsgård där Torbjörn tillbringat mycket tid de senaste fyra åren i samtal tillsammans med Juan Paez Torres som driver verksamheten sen över 20 år tillbaka men också i otaliga pingismatcher med barnen i området. Ulfs besök var mycket uppskattat och frågorna från ungdomarna i området kom att kretsa kring jobben, skolan men också tryggheten.

235 miljoner i felaktiga socialbidragsutbetalningar

(M) vill införa hembesök inom ramen för nya ansökningar om socialbidrag samt i pågående ärenden. Detta i ett led att förhindra fusk och felaktiga utbetalningar. S säger nej till att införa hembesök i Malmö. Införandet av hembesök har i andra kommuner visat på att 24 % av socialbidragen saknade grund. Malmö stad betalar varje år ut närmare en miljard i socialbidrag. 24 % skulle för Malmös del motsvara 235 miljoner kronor som utbetalas i felaktigt. Det är en fullständigt oacceptabelt. Kan man arbeta ska man arbeta.

Den 9:e september bestämmer du. Mer av samma. Eller en förhoppning om det bättre. Valet är ditt.

Ulf Kristersson på besök i Malmö

Ikväll besökte Ulf Kristersson Malmö för fjärde gången den här valrörelsen. I dag fick Ulf äntligen besöka den fritidsgård i Malmö där Torbjörn tillbringat mycket tid de senaste åren.
På plats tog Juan Paez Torres emot. Juan är en legend på Kroksbäck som otröttat drivit denna fantastiska verksamhet i över 20 år. Han och Flammans insatser för ungdomarna på Kroksbäck är ovärderliga. På plats väntade många Kroksbäcksbor på att få en chans till att prata med Ulf och Torbjörn men också för att möta dem båda i ett parti pingis. Vem som vann dessa matcher förtäljer inte historien denna gång.

"I år kommer jag att lägga min röst på en Allians ledd av moderaten Torbjörn Tegnhammar”

 

https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/darfor-tar-jag-stallning-for-malmoalliansen/

Malmöiten, entreprenören och filantropen* Dan Olofsson skriver i dagens Kvällsposten om sitt val att för första gången offentligt ta partipolitisk ställning. Han gör det för att ge sitt älskade Malmö en ljusare framtid. Han har under fyra år följt MalmöAlliansens arbete och ställer sig nu bakom det. Olofsson pekar i sin artikel på fem viktiga områden i Malmö som behöver en ny politik:

 • Arbete måste alltid löna sig
 • En bättre skola är en investering för framtiden
 • En bra välfärd för alla är viktigt
 • Ett dynamiskt näringsliv lyfter Malmö
 • Gängkriminaliteten måste bort

*Dan Olofsson är bland annat initiativtagare till stiftelsen Uppstart Malmö som syftar till att skapa fler arbetstillfällen i Malmös utanförskapsområden.

Är man sämst i Sverige på att bedriva äldreomsorg ska man inte få ha monopol på det 

https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/den-som-ar-samst-ska-inte-ha-monopol/

Torbjörn skriver replik på Socialdemokraterna och Carina Nilsson i Kvällsposten. Enligt Sverige Kommuner och Landsting och Socialstyrelsen ligger Malmö i botten av alla kommuner i Sverige vad gäller äldreomsorg och hemtjänst — då ska man inte få monopol på att bedriva äldreomsorg. Socialdemokraterna har konsekvent genom historien varit emot valfrihetsreformer och nu är inget undantag. S lovar Malmöborna att de är garanten mot fria aktörer i välfärden i Malmö och garanten mot rätten att välja.

 • Malmö behöver fler aktörer i välfärden som kan öppna vårdcentraler, äldreboenden eller erbjuda hemtjänst
 • Malmöborna ska sluta omyndigförklaras av vänster och tillåtas att själva välja vård- och omsorgsutövare

 

Ladda fler inlägg
Tappade uppkopplingen

Genom att surfa vidare på sajten så godkänner du användandet av cookies.