Nyheter

Nyheter

Kan man arbeta, ska man arbeta.

Ett starkt Malmö med en fungerande välfärd bygger på att människor går från bidrag till arbete. På arbetsplatsen rivs också murar mellan människor. Där blir Malmö helt. Jobb och integration ska ersätta hopplöshet och bidragssystem.

  • Arbetslösa ska genomgå aktiviteter som leder till riktiga jobb.
  • Fler i arbete genom lägre trösklar. Enklare för företag att anställa.
  • Arbete ska alltid löna sig mer än bidrag. Bidragstak ska införas. Inkomstskatterna sänkas.
  • Integrationsplikt från dag 1. Svenska språket och svenska värderingar ska gälla.

Valtemperaturen ökar!

Valet närmar sig och valtemperaturen ökar för varje dag. Torbjörn besökte igår Csaba Bene Perlenberg på Kvällspostens valturné för att svara på frågor. Allt från valets viktigaste Malmöfråga till vad Torbjörn är mest nöjd med under mandatperioden besvarades och sist men inte minst, varför det kommer att gå bra för Moderaterna i kommunvalet.

Svaren och mer därtill finner du i artikeln: https://www.expressen.se/kvallsposten/fragorna-som-avgor-valet-i-malmo-i-host/

Partiledningen på besök

I går var partiledningen på plats för att tillsammans med hundratals Moderater sparka i gång valrörelsen i Skåne. Att valet för valkickoff blev Malmö var en självklarhet. Här blåser vindarna för förändring och ett efterlängtat maktskifte efter 24 år av S-styre.

För Torbjörn kom gårdagen att innehålla allt från morgonkampanj med partiledningen, längre intervju med Sydsvenskan och en riktigt bra dag avslutades på valkickoff med utfrågning på scen tillsammans med Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och Gunnar Strömmer. Samtidigt passade Malmömoderaterna på att premiärvisa vår valfilm. En film som mottogs med stora applåder

Vilken dag det varit!

I dag arrangerade Skåne sin valupptakt i Malmö. I den stad som styrts av Socialdemokraterna i 24 år och som nu ser ut att gå emot ett maktskifte. Torbjörn var från scen tillsammans med Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och Gunnar Strömmer tydlig i sitt budskap kring behoven av att föra arbetslinjen åter till Malmö. Samtidigt premiärvisades Malmömoderaternas valfilm till stort jubel!  Snart i kanaler nära dig.

Moderaterna kommer alltid att stå vid malmöbornas sida 

https://www.expressen.se/kvallsposten/ulf-kristerssons-besked-till-malmoborna-pa-centralen/

För att dra i gång valrörelsen i Malmö mötte Moderaterna i morse med Torbjörn och partiledningen i spetsen pendlare utanför Centralstationen. Ulfs besked till malmöborna är tydligt. Vi viker aldrig undan för varken utanförskap eller kriminalitet. Vi kan inte blunda för att det finns omfattande problem i Malmö men här finns också fantastiska möjligheter. Vi behöver en politik som sätter arbete och egen försörjning främst.

Kring Moderaterna och Alliansens möjligheter till ett maktskifte i Malmö kommenterar Ulf:

– Vi har stort stöd i Malmö, det vet jag och jag vet också att det här kanske är första gången på ganska lång tid som vi har en rejäl chans att också byta makt och byta majoritet här i Malmö. Jag tycker att Sverige och Malmö förtjänar en ny regering.

Valuta för skattepengarna 

När staten inte klarar av sina mest grundläggande uppgifter upplever medborgarna att de inte får valuta för sina skattepengar. En moderatledd regering kommer att skjuta till 50 miljarder kronor till vård, skola, polis och försvar för att återupprätta samhällskontraktet och ta tag i Sveriges problem.

Vi kommer att ställa tydliga krav på kommunerna att minska bidragen och att stärka invandrares svenska. Endast genom tuffa prioriteringar och strukturreformer kan vi åstadkomma ett samhälle med lika möjligheter för alla.

Moderaterna kommer att prioritera:

Starka offentliga finanser
20 miljarder för kvalitet i vård, skola och omsorg
10 000 fler polisanställda
Ökade försvarsutgifter för att inom tio år gå mot två
procent av BNP
Sänkta skatter för de som arbetar
Sänkta skatter för pensionärer

Läs om Moderaternas satsningar här: https://moderaterna.se/nu-tar-vi-tag-i-sverige-50-miljarder…

Nolltolerans ska gälla mot alla former av hot, trakasserier och våld

I går kväll besökte Malmömoderaterna den judiska församlingen i Malmö för ett samtal om hur vi gemensamt kan arbeta för ett Malmö där alla kan känna sig trygga med eller utan religiösa symboler. Moderaterna är tydliga med att vi aldrig kommer att acceptera antisemitism i någon form. I skolan, men också på våra gator och torg ska nolltolerans gälla mot alla former av hot, trakasserier och våld. Det är ett löfte.

Malmö har Sveriges högsta arbetslöshet 

22 000 malmöbor saknar arbete. Faktum är att arbetslösheten i Malmö är dubbelt så stor som snittet i Sverige. Sedan förra valet har arbetslösheten minskat i Sverige – men inte i Malmö.

Torbjörn ger i dagens Sydsvenskan några av Moderaternas förslag på hur vi vill bekämpa arbetslösheten i Malmö:

Arbete ska alltid löna sig mer än bidrag. Arbetslinjen ska införas i Malmö genom att sänka bidragsnivåerna så att de inte överstiger en nettolön.

Integrationsplikt från dag 1 ska införas. Svenska språket och svenska värderingar ska gälla.

Kan man arbeta ska man arbeta. Arbetslösa ska genomgå aktiviteter som leder till riktiga jobb.

Malmös företagsklimat måste förbättras. Fler fria alternativ inom Malmös välfärdssektor, underlätta för etablering av grön tillverkningsindustri och inför en rättvis tillstånds- och tillsynsprocess.

Malmö stads arbetsmarknadsförvaltning ska läggas ner och istället ska fria alternativ ta över ansvaret, som till exempel Boost by FC Rosengård, som är bättre på att matcha arbetssökande med arbetsgivare.

Läs mer om Malmömoderaternas politik för fler i arbete på: https://malmomoderaterna.se/var-politik/jobb/#accept_cookie

Sydsvenskan artikel: https://www.sydsvenskan.se/2018-07-31/arbetslosheten-i-malmo-dubbelt-sa-hog-som-i-sverige

Ulf och Torbjörn knackade dörr i Gullvik

I går hade Malmömoderaternas dörrknackningsgäng fint besök när partiledaren Ulf Kristersson valde att tillsammans med Torbjörn lägga tisdagskvällen på att knacka dörr och möta väljare på Gullvik i Malmö. Det blev några intressanta timmar med bra samtal i ett soligt och varmt Malmö.

Har Malmömoderaterna inte knackat på din dörr? Då kommer vi snart! Redo att lyssna till dig och svara på dina frågor.

Ladda fler inlägg
Tappade uppkopplingen

Genom att surfa vidare på sajten så godkänner du användandet av cookies.