Nyheter

Den styrande minoriteten i Malmö ägnar sig åt lagtrots!

2017-06-27

Torbjörn i dagens Kvällsposten med anledning av Malmö stads beslut att fortsätta att betala ut ekonomiskt bistånd till människor som vistas olovligen i landet. Detta trots att en aktuell dom i högsta instans säger att dessa inte har rätt till bidrag.

— Den styrande minoriteten med V och FI ägnar sig åt lagtrots och det är arbetande malmöbor som får stå för kalaset, säger Torbjörn i en kommentar.

https://www.sydsvenskan.se/2017-06-22/malmos-stadsjurist-malmo-maste-ge-nodbistand-till-gomda-papperslosa

Malmömoderaterna säger NEJ till att betala ut ekonomiskt bistånd till papperslösa!

2017-06-27

Malmömoderaterna säger NEJ till att betala ut ekonomiskt bistånd till personer som fått ett avvisningsbeslut men som vägrar lämna landet. Den 5 juni föll en dom i högsta förvaltningsdomstolen som meddelar att personer som olagligt befinner sig i landet inte har rätt till bistånd. Idag beslutade de rödgröna i Malmö med stöd av V och FI att fortsätta att betala ut bistånd till papperslösa.

— Domen är tydlig. Papperslösa har inte rätt till bidrag. Den styrande minoriteten tillsammans med V och FI ägnar sig åt rent och skärt lagtrots. Det som är allra mest problematiskt med detta är att samhället inte talar med en ensidig röst mot de här människorna, säger Torbjörn i en kommentar.

https://www.sydsvenskan.se/2017-06-22/malmos-stadsjurist-malmo-maste-ge-nodbistand-till-gomda-papperslosa

Sossarna blir äntligen prövade från olika håll!

2017-06-27

Joakim Ollén blev historisk då han som första moderat tog över i Malmö 1985 och styrde staden i två omgångar fram till valet 1994. Torbjörn Tegnhammar ser ut att bli den första moderaten på 25 år som lyckas med samma bedrift i valet 2018. Torbjörn och Joakim i samtal med KvP om tider som har förändrats men också utmaningar som i många fall är de samma.

http://www.expressen.se/kvp/ledare/csaba-perlenberg/sossarna-blir-antligen-provade-fran-olika-hall/

Malmömoderaterna ställer krav på åldersbestämning av samtliga ensamkommande i gymnasieåldern

2017-06-27

Torbjörn i intervju med P4 med anledning av dagens begäran till kommunstyrelsens ordförande att samtliga ensamkommande i gymnasieåldern skall åldersbestämmas. Torbjörn framför två skäl till sitt resonemang. Dels det ekonomiska. För en stad med Malmös stora mottagande medför detta enorma kostnader för malmöborna. Samtidigt innebär det också en otrygg situation för de barn som växer upp i boenden tillsammans med dessa vuxna män. Om man lurat systemet så behöver det sättas in åtgärder mot det. För den typen av invandring är vi inte intresserade av, avslutar Torbjörn.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6707721

Följ oss